Palautteita

“We love the serenity and feeling of calm that is created in Marika’s work.  You can lose yourself in the movement of the images and take time to reflect on life and on oneself.”

Julia Carmichael and Vanessa Lunby

Gallerists, Art Curators, Chelsea Waterside Artspace, London

“Löydän uutena kasvona Marika Kerättären, jolta on mukana “arvostetuksi tulemisen tunteeseen” liittyviä akryylimaalauksia. Kaikilla meistä on siitä omakohtaisia kokemuksia. Kerätär kertoo tarinoita oman itsen, itselle tärkeiden asioiden ja toisen ihmisen arvostamisesta. Kotikylävalokuvasarja on arvostuksenosoitus lapsuudelle ja sen maisemille. Unenomaiset sävyt kertovat muistoista, jotka säilyvät aina, vaikka maisema muuttuisi. Courage-maalaus antaa arvoa katsojalleen, joka pelosta huolimatta ottaa askelia. Respected-maalaus kertoo naisen voimasta. 

Marika Kerättären aineettomasti lainehtivat teokset luovat rauhallisen tunnelman.”

 
Risto Kolanen

Kulttuuritoimittaja, Rööperinlehti

“I have followed the art of Marika Kerätär for long time, and visited a few exhibitions. I also have an honour to own one piece of the photographic series ‘Home village’. I had to buy it for the amazing peaceful feeling I get when I look at that picture.

I love the meaning of Marika’s art; her goal is to make calming and enpowering paintings and photographs. There is a a lot of feminine power, warmth and emphathy in her work, the universe is finding it’s balance in these pictures.

One of my favourite works is ‘Ocean’. I can almost here the sound of the enormous sea, it’s never ending movement, and feel the wordless comfort the Ocean is giving for a small human.”

Marika Heilimo

Graphic Designer, Heilimo Creative

“Valokuvissasi on lumoavia hetkiä, hienostunutta herkyyttä kauneimmillaan, tuulahdus romantiikkaa ja tarinaa. Katsoja pysähtyy unelmoimaan.

Maalauksissasi on moniulotteista muotokieltä, värikontrastit puhuttelevat, teos pakottaa katsomaan syvälle ytimeen ja työ herää elämään.”

Militza Joki

Galleristi, Galleria 4-kuus, Helsinki

“Rakas Marika, sinulle on annettu voimallinen ja ihana intuitiivisenmaalaamisen lahja. Minua koskettaa suuresti se, että maalaat rakkauden, arvostuksen, kunnioituksen ja hyväksymisen teemoin. Töistäsi huokuu kauneus ja tahto tehdä hyvää. Sinulla on lahja maalata tauluja, joilla on katsojalleen/omistajalleen parantava, voimauttava ja eheyttävä vaikutus.

Taulujesi symboliikka avautuu pala kerrallaan yllättäenkin, mikä tekee niistä erittäin mielenkiintoisia. Olen itse saanut kokea Kruunu-teoksen valtavan räjähtävän muutosvoiman, jonka avulla pystyin vihdoin käsittelemään ja ratkomaan menneisyyden traumoja. Sen avulla koin myös sen hoitavan lempeän feminiinisen voiman, rakkauden, myötätunnon, ymmärryksen ja armon, joiden avulla olen saanut eheytyä.

Olen onnellinen ja kiitollinen, että tämä taidekuljetuslaatikossa odotellut työ tuli näkyviin juuri oikealla hetkellä. Kruunu kaunistaa ja vaikuttaa kotini seinällä.

Suosittelen lämpimästi astumaan ihastuttavan Marikan eheyttävään taidemaailmaan.

Rakkaudella Minna.”

Minna Bakhtaoui

Helsinki

“Marikalta ostamani maalaus toimii minulle kaamosajan masennuksesta yleensä kärsivänä kuin kirkasvalolamppu. Saan mielenrauhaa ja voimaa. Olen niin kiitollinen ja onnellinen taulusta. Jotain todella voimaannuttavaa on tuossa syvälle sisimpään katsovassa naisessa.
Miten ihmeessä olet onnistunut vangitsemaan niin paljon elämää ja voimaa tauluun.


Elämäni parhaita hankintoja ikinä.”

Minna Lampinen

Yrittäjä, kaupunginvaltuutettu, Lahti

“Hankin noin vuosi sitten aika spontaanisti Marikan näyttelystä Inspiration-teoksen, joka kosketti sieluni väräjäviä kerroksia. Havaitsin, että teos on maalattu toisen työn päälle. Marika yllättyi, että havaitsin alla olevan maalauksen. Tämän teoksen alla on toinen, surumielisempi työ, joka kuultaa tummana alaspäin virtaavana metataustana sinisen pohjan, sekä keskuspisteestä elämänvoimaisina loistavina säikeinä levittyvien kultanauhojen, virtausten alla. 

Maalaus on makuuhuoneeni seinällä. Kun katson teosta, minussa herää muisto ja luottamus siihen, että vaikeat ja surulliset kokemukset, kuten läheisen menettäminen saavat olla läsnä elämässämme. Niitä ei ole tarkoitus sysätä syrjään. Tummat, kivuliaat kokemukset voivat olla meille portteja toisenlaiseen tapaan olla olemassa.

Olen itse menettänyt lapsen, esikoisemme.
Tämä kokemus ei katoa koskaan, mutta elämän virta on vienyt minut mukaansa ja saanut minut uskomaan siihen, että tämä kokemus, joka on minulle annettu, jota kukaan ei toivonut eikä sellaista kokemusta voi kenellekään toivoa, mutta kun tässä se nyt on, niin pimeyden läpikulkemisen kautta se on tuonut niin paljon kirkasta valoa elämääni. Kokemuksen läsnäolevuus mahdollistaa minulle tukea muita elämän surujen virroissa kulkevia valitsemaan suunnan kohden valoa.

Toinen asia, joka Inspiration-teoksessa avautuu, on erilaisten ihmisten kohtaamisten tärkeys ja arvostus kanssakulkijoita kohtaan, joiden kanssa saattaa kulkea lyhyen tai pidemmän matkan.

En tiedä, olenko koskaan tavannut ihmistä, joka olisi niin aidon kiitollinen läheisistään kuin Marika. Kun katson hänen maalaustaan, minussa herää myös kiitollisuus elämää kohtaan, kiitollisuus kaikkia niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat olleet ja ovat tällä hetkellä osa elämänpolkuani.

 
Crista Soskolne

Sertifioitu vijnanajoogaopettaja, metsämeditaatioiden ja naisen väki-piirien ohjaaja

“Olen kiitollinen sinun taulustasi. Elämässäni on ollut välillä raskaita aikoja. Kun aamuisin näen taulusi, muistan, että sanoit sen tuovan onnea. En ole taikauskoinen, mutta se ajatus lämmittää silti ja antaa voimaa.”

Maria Jokelainen

Toimitusjohtaja, Kuori Oy

“Sun teoksissasi näen virtaavaa liikettä.
Toivoa ja inspiraatiota.
Olet teknisesti taitava. Mutta teknisen osaamisesi alla on ymmärrystä ihmisten ja luonnon kohtaamisesta.
Ihmisten välisestä kohdatuksi tulemisesta.”

Karoliina Kapanen

Varhaiskasvatusalan yrittäjä, Espoo

Marika Kerätär - An artist based in Finland.
marika.keratar@gmail.com